Broche-sieraden maken een comeback

Broche-sieraden zijn een bijna vergeten sieraad en dit is te zien aan het afnemende aantal juweliers die broches aanbieden. De meeste winkels hebben een grote verscheidenheid aan hangers, sieraden, oorbellen, armbanden, sieraden, kettingen en zelfs enkelbanden, maar broches zullen beperkt blijven tot een paar vreemde stukken.

De laatste tijd lijkt het scenario echter te veranderen. Met steeds meer bruiden die ervoor kiezen om broche-sieraden te dragen met hun mooie witte jurken en zelfs beroemdheden die pronken met hun collectie, krijgt de broche zijn verdiende aandacht. In feite zorgen ontwerpers er ook voor dat de broche een boost krijgt en creëren daarom een aantal geweldige stukken, zowel qua ontwerp als qua bruikbaarheid.

Er zijn veel soorten broches en het zal helpen om de variëteit te kennen die de markt biedt om goed gebruik te maken van deze mooie ornamenten.

  • Handgemaakt/machinaal gemaakt – Een broche kan met de hand of machinaal worden gemaakt, in tegenstelling tot sieraden met armbanden, die meestal machinaal worden gemaakt. De met de hand gemaakte broche is meestal duurder vanwege bracelets de inname van manuren. Het is echter ook waar dat machinaal gemaakte broches meestal veel steviger zijn en dat hun speld veel langer meegaat.
  • Converteerbaar – Er zijn enkele broches die kunnen worden omgezet in andere soorten sieraden en ze zijn behoorlijk populair bij de kopers. Hangers sieraden is een veel voorkomende conversie van broches. Hier kan de pin worden verwijderd en is er een extra haak waar de ketting in kan. Zo kan de broche ook als hanger worden gebruikt en wordt het nut van het sieraad voor de meeste mensen een grote aantrekkingskracht.
  • Materiaal – Als het gaat om het materiaal dat wordt gebruikt om deze broches te maken, is de variëteit erg groot. Hoewel de emaille broches ongetwijfeld erg populair zijn, kan men niet ontkennen dat het de Swarovski broches zijn die de aandacht van de koper lijken te hebben getrokken. Broches in edelstenen en halfedelstenen vindt men natuurlijk ook behalve van filigraanbroches tot kralenbroches. Een zilveren broche is net zo gemakkelijk verkrijgbaar als een gouden of platina broche en andere metalen worden ook vaak gebruikt bij het maken van deze ornamenten.

Brochejuwelen zijn zonder twijfel een mooi ornament, maar het valt niet te ontkennen dat het meestal gereserveerd is voor speciale gelegenheden. Daarom is het erg belangrijk om te weten hoe u voor deze items moet zorgen. Zorg ervoor dat u nooit een broche op het kledingstuk laat zitten, aangezien het sieraad kan roesten en daardoor ook een vlek op de kleding kan achterlaten. Verpak de broche altijd in een doos nadat je hem op wat katoen hebt gelegd om ervoor te zorgen dat de sieraden veilig zijn. Het wordt aanbevolen om af en toe tandpasta te gebruiken om de broche schoon te maken, omdat dit helpt om het ornament zijn glans te behouden en ook om eventuele roestproducerende elementen van het stuk te verwijderen. Een andere belangrijke factor bij het dragen van de broche is het reinigen van de punt van de achterste pin met een antiseptisch middel. De elegantie van de broche is niet iets wat geen enkel ander ornamenttype kan weerspiegelen en daarom is dit type sieraden een absolute pluim voor elke sieradencollectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *